Rietoevers in vijver 2 (19-03-2022)


Visuitzet (05-03-2022)


Afvissen (februari 2022)


Aanpassing dames / mindervalidentoilet


Stroomaansluiting op de vijvers te Nierhoven


Karper nacht-viswedstrijden, augustus 2021


Gaaskooien plaatsen, juli 2021


Groene vingers team, juli 2021


Ledendag, 4 juli 2021


Wilgenbos en riet (11 oktober 2020)


Karper nachtviswedstrijden (18-20 september 2020)


Riet planten


Viskooien


Gele lisdodde

Het verwijderen van de grote hoeveelheden gele plomp heeft tot gevolg dat er nu weinig tot geen waterplanten meer zijn als paaiplek voor volwassen en schuilplaats voor kleine vis. Met dank aan Maurice Gardeniers die contact heeft gelegd met Fons Heuts, de oervader van onze vijvers, mogen we bij hem volwassen gele lis steken.

Pesso Remmers, Wiel Notermans, Roberto Cainero, Micha Konecny en Markwin van Kuijk hebben de eerste lading opgehaald en geplant. Mathie en Danique Broers, bijgestaan door Peter van Horzen plaatsen gele lis en andere waterplanten zodat erover 1 à 2 jaar weer een volgroeide beschermde groene zone is. 


Schoonmaken

Na de renovatie is er blijkbaar een en ander in de vijvers achtergebleven waar lijnen in vast blijven steken.

In overleg met Pesso Remmers is een twee-fasen plan opgesteld. Eerst eventuele metalen delen verwijderen met een magneet, daarna met een dreg andere obstakels eruit halen.

Veel metaal zat er niet in de vijvers bij Nierhoven. Anders was dat bij de Keelkampvijvers!


1e Sponsorproject

Op 14 maart 2020 hebben onze leden Ger en Ruben Geurts, geholpen door een tiental vrijwilligers het terras voor de kantine vervangen. De tegels mochten we ergens ophalen

en zij zorgden voor de rest.

 

Zoek je een stratenmaker? 

Bel Ger: 06 - 51 92 87 47

 


50–Jarig jubileum

Op 25 juni 2018 bestond de vereniging 50 jaar. Door de omvangrijke renovatiewerkzaamheden aan de vijvers is het jubileumfeest uitgesteld. Op 21 september 2019 heropende wethouder "water" Jeanette Quadvlieg de vijvers met het uitreiken van de prijs aan Hans van Herk, als winnaar van de zalmforel wedstrijd.

 

Vier leden: Willem Meis, Wiel Collaris, Klaus Gobelet en Piet Cuijpers die al meer dan 40 jaar lid van de vereniging zijn geweest, kregen de "V.I.N." cap uitgereikt. Burgemeester Eric Geurts onderscheidde hen daarna met de gemeentespeld van Beekdaelen.

 

Een grote loterij, waaraan 20 sponsoren bijdroegen aan de rijkelijk gevulde prijzentafel en een barbecue, vormden de feestelijke afronding.